09/09/2019

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Wie nieuwe zonnepanelen wilt kopen, stelt zich vaak de vraag hoe lang deze mee zullen gaan. De verwachte gebruiksduur hangt af van zonnepaneel tot zonnepaneel. Algemeen gezien geldt bij Advenso een minimum levensduur van 30 jaar: evenveel als de garantieperiode. De kans dat de zonnepanelen nog veel langer dan 30 jaar zullen meegaan, is echter reëel, zeker als je een merkpaneel plaatst zoals van LG, Panasonic of Sonnenstromfabrik.

Vele decennia rendement van zonnepanelen

Het staat buiten twijfel dat zonnepanelen lang meegaan. Ze zijn bestand tegen weer en wind en zelfs hagel. Niets kan hen kapot krijgen en zelfs vocht en water kan geen roet in het eten gooien. Veel mensen stellen zich de vraag of zonnepanelen wel slijtvast zijn, zoals hier op Quora, maar hierover moet je je als toekomstig zonnepaneeleigenaar geen zorgen maken.

Wat wel gebeurt doorheen de jaren, is een degradatie van het vermogen van de panelen. Een zonnepaneel zal nooit plots helemaal stoppen met het produceren van elektriciteit, maar wat wel kan voorvallen is een daling van de energieproductie.

Benieuwd naar de lange garantieperiode van Advenso?

We bezorgen je graag meer info

Hoe snel degraderen zonnepanelen in energieproductie?

Het antwoord op deze vraag hangt af van het merk zonnepanelen dat je gekozen hebt. Merken als LG, Panasonic of Sonnenstromfabrik, in combinatie met een SMA-omvormer, staan erom bekend om slijtvast te zijn. Hun levensduur is dan ook veel langer dan van Chinese zonnepanelen die in Europa geïmporteerd worden. Advenso werkt daarom enkel met Tier 1 zonnepanelen die voldoen aan de strengste Europese normen.

Gelijkaardige blogberichten

Zonnepanelen op carport plaatsen

Zonnepanelen op carport plaatsen

Een carport zorgt er niet enkel voor dat je auto droog en veilig staat: een carport kan ook uitstekend dienen als plek om een zonnepaneleninstallatie te installeren....

Info avond zonnepanelen

Info-avond zonnepanelen KVO

KVO is goed op weg om het eerste CO2 neutraal voetbalstadion in België te hebben. Daarom plaatst KV Oostende 1036 zonnepanelen op de Versluys Arena. Deze constructie wekt 323 000 kw/h energie per jaar op. Dit project loopt in...

Zo bespaar je op je energiefactuur met zonnepanelen

Zo kan je het rendement van zonnepanelen berekenen

Ben je benieuwd naar hoeveel zonnepanelen kosten en wil je weten wat het financieel plaatje van nieuwe zonnepanelen is? Via de Advenso rendementscalculator weet je in enkele minuten direct hoeveel zonnepanelen op je dak kunnen kosten,...

  • Maak een gratis energie-analyse!

    Advenso, de energie-architect, komt graag bij u langs op een dag en tijdstip naar wens. Wij nemen binnen de 72 uur contact met u op om een gepast moment vast te leggen.

  • Mijn postcode

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.