Omvormers bij zonnepanelen

Om de energie die uw zonnepanelen produceren om te zetten in bruikbare energie is een omvormer nodig. Vaak worden alle zonnepanelen gekoppeld aan één (string) omvormer, die qua vermogen afgestemd is op het aantal zonnepanelen. Als alternatief biedt Advenso ook systemen aan met optimizers.

Veelgestelde vragen

Over zonnepanelen

Installatie van een omvormer

Onze installateur sluit de bekabeling aan op de omvormer die vervolgens wordt geplaatst op een plek naar keuze (eventueel zelfs buiten), bij voorkeur een plek dicht bij de zekeringkast. Voor een goede internetverbinding met uw omvormer raden we u aan om een ethernetkabel beschikbaar te stellen op de plaats waar de omvormer of datalogger geïnstalleerd wordt. Indien de router of modem niet mogelijk is dan is internet via het stopcontact (powerline-adapter) een goed alternatief. Deze powerline-adapter kan optioneel door onze installateur geplaatst worden. 

Wijzigingen meldingsplicht hernieuwbare energie-installaties

  • Fluvius zal strenger optreden voor eigenaars die hun installatie niet aanmelden binnen de 30 dagen. Hiervoor zal o.a. luchtfotografie gebruikt worden om niet-aangemelde PV-installaties te detecteren.
  • Het achterstallige prosumententarief zal gerecupereerd worden via Fluvius en dus niet via de energieleverancier. Van zodra alle achterstallige kosten betaald zijn, verlopen de verdere verrekeningen uiteraard wel terug via de energieleverancier.
  • Fluvius rekent op de medewerking van de installateurs om hun klanten – zoals steeds- goed te informeren. Zij zijn immers de raadgever op dat vlak.