Veelgestelde vragen over zonneboilers

Beantwoord door ons team aan energiespecialisten en -architecten

Waarvoor gebruik je een zonneboiler?

Het verwarmde water kan niet alleen gebruikt worden om te douchen, een bad te nemen of te koken, maar ook voor het verwarmen van je zwembad of vloerverwarming.

Wat zijn de voordelen van een zonneboiler?

Een zonneboiler heeft zowel financiële als ecologische voordelen waar u als consument van kan genieten. Allereerst kan gemiddeld 50%-60% bespaard worden op uw kosten van warm water wanneer u opteert voor een zonneboiler. Doordat u minder klassieke brandstoffen gebruikt, zullen de uitgaven dalen. Daarnaast is het gebruik van zonneboilers een energiebesparende maatregel die een positieve invloed heeft op de berekening van de energieprestatie van uw woning. Omdat deze dus in waarde stijgt zal ook de waarde van uw woning toenemen en kan u deze aan een hogere prijs verkopen of verhuren. 

Ook op ecologisch vlak draagt u een steentje bij voor een schoner milieu. Zonneboilers zorgen voor een afname van 300 tot 400 kilogram van de CO2-uitstoot. Bovendien vermijdt u het gebruik van schaarse fossiele brandstoffen aanzienlijk wat helpt de klimaatopwarming tegen te gaan.