Nieuws

Zonnepanelen anno 2024: lagere prijzen, hoger rendement!

Het voorbije jaar zijn de prijzen van zonnepanelen tot wel 30% gedaald wegens een onevenwicht in vraag en aanbod. Er zijn meer zonnepanelen beschikbaar dan er vraag is op de markt. Dit komt door de weggevallen premie van de Vlaamse overheid en de energieprijzen die momenteel minder hoog zijn. Sinds de energiecrisis zijn lokale producenten bovendien meer beginnen produceren, wat het aanbod doet toenemen. Dat de prijzen van zonnepanelen dalen, bevestigt ook Bram Claeys van RAP (Regulatory Assistance Project) in De Wereld Vandaag op Radio 1. Bram geeft ook aan dat we meer verbruiken (bijvoorbeeld door de aanschaf van een elektrische wagen) en dat veel gezinnen dus baat hebben bij (extra) zonnepanelen (Verhulst, 2024). Nu is dus het geschikte moment om zonne-energie te omarmen door nieuwe zonnepanelen te leggen of door je bestaande installatie uit te breiden.

Technologische vooruitgang

De prijzen dalen, maar ook de technologie staat niet stil en kende een enorme vooruitgang. Zo ligt de efficiëntie maar liefst 1,7 keer hoger in vergelijking met onze eerste zonnepanelen. Het piekvermogen is namelijk toegenomen van 126 Wp/m² naar 215 Wp/m². Bovendien behouden de huidige zonnepanelen veel langer hun optimaal rendement, waardoor je dus zeker geen slechte investering doet.

Installatie uitbreiden

Heb je een bestaande installatie en wil je deze graag uitbreiden? Dan is het nu opportuun om te investeren in extra groene energie dankzij de lagere prijzen. Advenso helpt je om je te voorzien van een installatie die voldoet aan jouw energiebehoeften. Zo is jouw installatie klaar voor een warmtepomp, airco of laadpaal.

Profiteer van de goedkopere prijzen en geniet van het positieve effect op jouw energierekening. Zo word jij baas over jouw energie.

Neem contact met ons op voor advies op maat.

Bron:

Verhulst, J. (2024, 5 maart). Bodemprijzen voor zonnepanelen: “Leg er nu of breid je installatie uit”. VRT NWS. Laatst geraadpleegd op 7 maart 2024 via https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/03/05/bodemprijzen-voor-zonnepanelen/

Bezoek onze showroom

We zetten de deuren van onze gloednieuwe showroom open om jou met plezier te ontvangen. Maak een afspraak, kom langs en bewonder onze producten van dichtbij.

Kom naar onze infoavonden

Ontvang je graag gerichte informatie over onze duurzame energieoplossingen? Kom naar onze infoavonden of belevingsdagen en we vertellen er jou alles over!