Repowering: dé powerboost voor jouw bestaande zonne-installatie!

Vernieuwen, uitbreiden of upgraden? Futureproof met Advenso!

Repowering geeft je oude zonnepaneleninstallatie nieuwe energie!

Is jouw PV-installatie ouder dan 10 jaar? Vertoont je omvormer een defect? Weet dan dat de technologie rond hernieuwbare energie er flink op vooruitging. Gelukkig maar, want dit laat toe om je installatie te updaten en zo nóg duurzamer te wonen. Advenso begeleidt je graag naar de energiezuinigste oplossing voor jouw woning. Klaar voor repowering, klaar voor de toekomst.

Ontdek de voordelen van repowering!

Technologische trends volgen elkaar in een sneltempo op. Getuige daarvan? Ons aanbod van duurzame energieoplossingen dat maar blijft uitbreiden! Waar vroeger alleen zonnepanelen op de daken prijkten, zijn er nu ook laadpalen, thuisbatterijen en warmtepompen. Bovendien ligt de energie-opbrengst van de nieuwste generaties zonnepanelen en omvormers beduidend hoger. Zelfs met een streepje schaduw! Ook sterk in opmars: slimme sturing voor een optimale energie-efficiëntie. Het paradepaardje van Advenso!
Wat nu voor eigenaars van ‘oude’ zonnepanelen? Geen nood. Een futureproof groenestroominstallatie is perfect mogelijk! Advenso helpt je graag om het maximum uit jouw bestaande installatie te halen! Trouwens… hoe zit het nu met de Vlaamse regelgeving? Wij maken je graag wegwijs.

Haal meer uit je oude zonnepanelen!

Ben je een enorme fan van hernieuwbare energie? Dan is de kans groot dat je decennia geleden koos voor een duurzame zonnepaneleninstallatie. Toch is het zinvol na te gaan hoe hoog de productie van jouw groene stroom vandaag écht is. Vanaf een levensduur van 10 jaar blijkt het vaak interessanter om zonnepanelen te vervangen. Tijd om te vergelijken! De nieuwste zonnepanelen bereiken een piekvermogen van 215 Wp/m², waarmee ze de eerste generaties van 126 Wp/m² ver achter zich laten. Een rekensommetje is dus snel gemaakt. Wie kiest voor een upgrade, geniet van een rendement dat 1,7 maal hoger ligt! En dat terwijl de aankoopprijs sterk daalde, zeker met de gunstige prijs-kwaliteitverhouding die je bij Advenso kan verwachten. Bovendien zijn onze state-of-the-art zonnepanelen kwalitatief hoogwaardig en beter beschermd tegen degradatie of verlies van rendement. Met productgaranties tot 30 jaar! En het oog wil uiteraard ook wat! De vroegere blauwe panelen met aluminium kader, maakten plaats voor mooi ogende strakke zwarte designs. Liever een trendy kleurtje? Kies voor rode, bruine of groene panelen passend bij jouw dakbedekking. Interesse in een check-up van jouw installatie? Onze experten komen vrijblijvend bij je langs.

Complete monitoring van je installatie

Vandaag is een omvormer méér dan een apparaat dat de opgewekte zonne-energie omzet in bruikbare groene stroom. De bijhorende app vormt namelijk een handige tool om het rendement van je installatie online te raadplegen of te anticiperen op storingen. Hoe efficiënter de opvolging, hoe optimaler je energieopbrengst. Daarom biedt Advenso een nieuwe service aan: proactieve online monitoring van je zonne-installatie. Wil je verbruikspieken vermijden? Snel inspelen op foutmeldingen? Of tijdig een defect opsporen? Vervang dan je oude toestel door een nieuwe omvormer met een hogere efficiëntie, in combinatie met continue monitoring door onze experts. Opteer je liever voor een hybride omvormer die meteen een schakel vormt tussen je fotovoltaïsche installatie en een thuisbatterij? Ook dat kan! Bij Advenso houden we een vinger aan de pols op het vlak van de nieuwste technologieën. Zo is de repowering van jouw duurzame energieoplossing compleet!

Slim besparen met een thuisbatterij

De opgewekte groene stroom van je zonne-installatie optimaal benutten? Het lijkt een hele uitdaging. Zeker als je overdag uit werken bent en dus vooral ’s avonds en ’s morgen energie verbruikt. Advenso biedt een oplossing op maat van jouw gezin. Benieuwd? Een thuisbatterij kan jouw eigen groene stroom tijdelijk opslaan, zodat je de opgewekte energie kunt benutten wanneer je het écht nodig hebt. Hoe zit dat nu met een bestaande installatie? Bij Advenso heb je de keuze uit twee opties:
1. Een extra batterij-omvormer: in dat geval plaatsen wij een bijkomend apparaat gekoppeld aan je bestaande installatie.
2. Een hybride-omvormer: dit compacte twee-in-een apparaat zet niet alleen zonnestroom om in bruikbare elektriciteit, maar zorgt evengoed voor de op- en ontlading van je thuisbatterij. Efficiënt én plaatsbesparend.
Kom tot de beste oplossing voor jouw woning! Wij werken graag een voorstel op maat uit!

Slimme sturing, slim energiebeheer

Eén ding is duidelijk: genieten van je eigen groene energie is een blijver, maar vraagt vandaag om een heel andere aanpak. Meer zelfs, met de komst van de digitale meter en de invoering van het capaciteitstarief, is een efficiënt energiebeheer belangrijker dan ooit. Enerzijds krijg je een vergoeding voor de overtollige geïnjecteerde stroom, anderzijds worden de nettarieven berekend op basis van het gemiddelde van de laatste 12 maandpieken. Reden genoeg voor Advenso om onze dienstverlening af te stemmen op de actuele noden. Doe jij hetzelfde met jouw installatie? Dankzij onze slimme sturing neem je energie af op het moment dat de prijzen laag staan, speel je optimaal in op dynamische energietarieven en pas je zelfs ‘load balancing’ toe. Zo slaag je erin de netcapaciteit niet te overschrijden. Dé ultieme oplossing om baas te worden van jouw energie!

Laadpalen en warmtepompen: de ideale energy-savers!

Evenveel energie verbruiken dan je zonne-installatie opwekt? Dat is pas echt het summum! Ook in een bestaande woning kan je opteren voor een duurzaam totaalpakket. Van een warmtepomp en warmtepompboiler, tot een aircoheater. Of al eens gedacht aan een laadpaal? Dankzij een compleet slim energiesysteem, kom je sneller tot netonafhankelijkheid dan je denkt. Als dat geen reden is om je oudere installatie te moderniseren! Benieuwd naar de snelle terugverdientijd van futureproof energy solutions? Onze experten rekenen het voor je uit! Ontdek hoe je nog meer rendement uit je dak kan halen. De repowering van jouw installatie? Powered by Advenso!

Repowering van jouw installatie? Contacteer ons

Wil je jouw bestaande installatie voorzien van nieuwe energie? Vul het formulier in en wij nemen snel contact met jou op.

Extra gegevens
Mijn huidige installatie. Ik heb:

Bezoek onze showroom

We zetten de deuren van onze gloednieuwe showroom open om jou met plezier te ontvangen. Maak een afspraak, kom langs en bewonder onze producten van dichtbij.

Kom naar onze infoavonden

Ontvang je graag gerichte informatie over onze duurzame energieoplossingen? Kom naar onze infoavonden of belevingsdagen en we vertellen er jou alles over!