Thuisbatterijen

Sla je eigen groene stroom slim op
en word baas van je eigen energie!

Het gemak van thuisbatterijen

Maximaal zelf voorzien in je eigen groene energie? Met hoogwaardige thuisbatterijen, in combinatie met jouw zonnestroominstallatie, maakt Advenso dit voor je mogelijk. De techniek staat niet stil, Advenso evenmin!

Thuisbatterijen, een goede én groene zaak

Snel-snel-snel alle huishoudapparaten aanschakelen omdat de zon volop schijnt op je zonnedak? En zo vermijden dat je je overtollige groene stroom op het net moet zetten, om ’s avonds tot driemaal duurder aan te kopen? Sinds de digitale meter is dit helaas realiteit. Toch doet Advenso je een beter voorstel: installeer een thuisbatterij. Of je nu beschikt over een bestaande zonnepaneleninstallatie of dat je net een nieuwe bestelling bij ons plaatste, onze energieadviseurs berekenen graag welke capaciteit van thuisbatterij optimaal geschikt is voor jouw energieverbruik. Meer goed nieuws! Dankzij de grote volumes die we afnemen, slaagt Advenso erin kwalitatieve technologie te koppelen aan een scherpe prijs. Daardoor verdien je je investering nóg sneller terug. Alle comfort voor jouw gezin, maar dan groener én goedkoper!

Laat je thuisbatterij installeren met de beste service

Een uitstekende klantentevredenheid. Dat is het ultieme streefdoel van ons professionele team van planners, adviseurs, installateurs en ingenieurs. Onze positivo’s – zoals we hen graag noemen – begeleiden je stap voor stap bij het maken van duurzame keuzes. Een thuisbatterij installeren is zo’n duurzame keuze. Advenso begeleidt je tijdens het hele proces: van het in kaart brengen van je energienoden tot een voorstel met optimale opslagcapaciteit, gevolgd door de vakkundige installatie en het onderhoud van de toestellen. Alles draait rond het zo energie-efficiënt mogelijk maken van je woning. Advenso biedt jaarlijks 3.000 klanten een gepaste oplossing om duurzamer en slimmer energie te gebruiken. Advenso, advies waarop je kan vertrouwen.

Ontdek de voordelen van een thuisbatterij in deze video!

In 10 eenvoudige stappen naar jouw thuisbatterij

Welkom!

Eens je bestelling is afgerond, gaan we vol energie voor je aan de slag. Lees in de welkomstmail hoe de installatie van jouw thuisbatterij stap voor stap zal verlopen. Je kan rekenen op een vlotte voortgang: van order tot installatie en oplevering.

Technische controle

Hoe ben je 100% zeker dat je elektrische installatie geschikt is voor een thuisbatterij? Simpel! Wij komen langs voor een grondige, technische check.

Technisch verslag & bevestiging van de offerte

Als er uit de technische controle blijkt dat er aanpassingen nodig zijn aan je elektrische installatie, volgt een aangepaste offerte.

Afspraak installatie

Ga je akkoord met onze definitieve offerte? Een energieke dankjewel voor het vertrouwen! We nemen contact met je op om een datum af te spreken voor de installatie. Alweer een stapje dichter naar energie-onafhankelijkheid!

Installatie thuisbatterij

Op de afgesproken datum komen de gecertificeerde installateurs van Advenso jouw thuisbatterij plaatsen. Klaar? De thuisbatterij houdt nu je eigen stroom voor je bij. Proficiat!

Kwaliteitscontrole

Ook vanop afstand controleren we of de installatie correct werkt en of deze optimaal presteert. We stellen de monitoring voor je in, waarna je per mail je persoonlijke logingegevens ontvangt.

A.R.E.I.-keuring

Wij vragen de elektrische keuring aan bij een erkend keuringsorganisme. Binnen de 7 dagen zal een keurder contact met je opnemen om een afspraak te maken.

Facturatie

Bij een positieve keuring bezorgen wij je de saldofactuur per mail.

Oplevering dossier

Na betaling van het saldo ontvang je meteen alle nodige documenten en certificaten met betrekking tot je thuisbatterijen.

Aanmelden

Vergeet je thuisbatterijen niet aan te melden bij netbeheerder Fluvius. Doe dit zeker binnen de 30 dagen (zoals de wet voorschrijft).

Overtuigd van onze positieve aanpak?

Onze gestroomlijnde aanpak staat niet alleen in het teken van het ontzorgen van gezinnen en bedrijven, maar focust ook op bewuste keuzes voor een duurzame toekomst. Wat beter is voor het milieu, is beter voor je budget én futureproof voor volgende generaties. Overtuigd? Ga samen met Advenso voor een lagere footprint!

Sla je eigen groene stroom slim op.
Ontdek hoe we te werk gaan in deze video!

De beste thuisbatterijen voor jou

Elk gezin heeft andere energiebehoeften. Elke woning is uniek. Daarom begeleidt Advenso je graag naar de beste oplossing voor jouw specifieke situatie. Met persoonlijk advies maken onze positivo’s het verschil. Benieuwd welke combo van zonnepanelen en thuisbatterijen perfect bij jou past? Duurzaam leven was nog nooit zo makkelijk!

Veelgestelde vragen over thuisbatterijen

De installatie van een thuisbatterij vergt weinig aanpassingen aan de zekeringenkast. Het enige wat we moeten voorzien is een energiemeter waarop de thuisbatterij wordt aangesloten. Verder is de accu uitgerust met een UTP-kabel, die ervoor zorgt dat de thuisbatterij automatisch op- en ontlaadt wanneer nodig.

Heb je reeds zonnepanelen en wil je je installatie uitbreiden met een thuisbatterij? Dat kan perfect! We overlopen de verschillende technische scenario’s:

  • Is je installatie reeds uitgerust met een hybride omvormer? Dan kunnen wij zonder probleem de thuisbatterij rechtstreeks aansluiten.
  • Is de huidige omvormer niet compatibel met een thuisbatterij maar wens je die te behouden? Dan kunnen wij een bijkomende batterij-omvormer plaatsen om de thuisbatterij op aan te sluiten.
  • In dezelfde situatie, kan je er ook voor kiezen om de huidige omvormer te laten vervangen door een hybride versie.

Er zijn inderdaad verschillende types thuisbatterijen op de markt. Advenso biedt een breed portfolio aan van diverse hoogwaardige merken. Jouw persoonlijke projectmanager bij Advenso denkt met je mee en adviseert de beste oplossing op maat van jouw installatie en energienoden.

De afmetingen van een thuisbatterij zijn afhankelijk van het vermogen en de opslagcapaciteit ervan. Voor een courante huishoudelijke installatie, mag je ervan uitgaan dat een thuisbatterij een omvang heeft van 40 x 60 x 30 cm (B x H x D). Bij voorkeur wordt een batterij op de grond geplaatst of aan een stevige wand bevestigd.

Dankzij een thuisbatterij verhoog je aanzienlijk je zelfconsumptie: gemiddeld van 35% naar 75%. Waarom niet voor de volle 100%? De reden daarvoor is dat het rendement van zonnepanelen niet het hele jaar even hoog ligt. Bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden moet je wel nog stroom afnemen van het distributienet.

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk onze uitgebreide FAQ hier.

Jaarlijks voorziet Advenso 3.000 klanten van hun eigen groene stroom. Ontdek wat zij van onze positive energy solutions vinden.

Bezoek onze showroom

We zetten de deuren van onze gloednieuwe showroom open om jou met plezier te ontvangen. Maak een afspraak, kom langs en bewonder onze producten van dichtbij.

Kom naar onze infoavonden

Ontvang je graag gerichte informatie over onze duurzame energieoplossingen? Kom naar onze infoavonden of belevingsdagen en we vertellen er jou alles over!