Warmtepompen

Cool voor de zomer, cosy in de winter.

Het gemak van een warmtepomp

Op zoek naar een energiezuinig systeem dat verwarmt, koelt én sanitair warm water produceert? Met een warmtepomp kan het! Bovendien past deze nieuwste toptechnologie perfect in het milieuvriendelijke plaatje.

Een warmtepomp: haal meer uit je verwarming

Een warmtepomp is dé technologie om baas te worden van je eigen energie. Dit all-in-one-systeem voor verwarming, airconditioning en sanitair warm water, is niet alleen superhandig maar ook nog eens energiezuinig. De natuurlijke energiebronnen die een warmtepomp aanwendt om jouw woning van comfort te voorzien zijn gratis én onuitputtelijk: lucht of water. Dankzij de efficiënte werking hoef je geen moment te twijfelen aan het terugverdieneffect. Zuurstof voor het milieu én voor je portemonnee! Schakel vandaag nog over op duurzaam!

Verzekerd van de beste service

Een uitstekende klantentevredenheid. Dat is het ultieme streefdoel van ons professionele team van planners, adviseurs, installateurs en ingenieurs. Onze positivo’s – zoals we hen graag noemen – begeleiden je stap voor stap bij het maken van duurzame keuzes. Van het in kaart brengen van je woonsituatie tot een goed onderbouwd voorstel, gevolgd door de vakkundige installatie en het onderhoud van de toestellen. Alles draait rond het zo energie-efficiënt mogelijk maken van je woning. Advenso is niet voor niets een betrouwbare partner die jaarlijks 3.000 klanten een gepaste oplossing biedt om duurzamer en slimmer energie te gebruiken. Advenso, advies waarop je kan vertrouwen.

Je woning verwarmen en koelen met een warmtepomp? Ontdek onze manier van werken, alsook onze beste tips in deze video!

In 8 eenvoudige stappen naar een warmtepomp

Welkom!

Eenmaal je bestelling is afgerond, gaan we vol energie voor je aan de slag. Lees in de welkomstmail hoe de installatie van jouw warmtepomp stap voor stap zal verlopen. Je kan rekenen op een vlotte voortgang: van order tot installatie en oplevering.

Technische controle

Hoe ben je 100% zeker dat je elektrische installatie geschikt is voor een warmtepomp? Simpel! Wij komen langs voor een grondige, technische check.

Technisch verslag & bevestiging van de offerte

In het geval er uit de technische controle blijkt dat er aanpassingen nodig zijn aan je elektrische installatie, volgt een aangepaste offerte.

Afspraak installatie

Ga je akkoord met onze definitieve offerte? Een energieke dankjewel voor het vertrouwen! We nemen contact met je op om een datum af te stemmen voor de installatie. Alweer een stapje dichter naar je groene woning!

Installatie

Op de afgesproken datum komen de gecertificeerde installateurs van Advenso jouw warmtepomp plaatsen. Het toestel is dezelfde dag nog gebruiksklaar!

A.R.E.I.-keuring

Wij vragen de keuring ingebruikname verwarmingsinstallatie aan bij een erkend keuringsorganisme. Binnen de 7 dagen zal een keurder contact met je opnemen om een afspraak te maken.

Facturatie

Bij een positieve keuring bezorgen wij je de saldofactuur per mail.

Oplevering dossier

Na betaling van het saldo, ontvang je meteen alle nodige documenten en certificaten met betrekking tot je warmtepomp.

Overtuigd van onze positieve aanpak?

Onze gestroomlijnde aanpak staat niet alleen in het teken van het ontzorgen van gezinnen en bedrijven, maar focust ook op bewuste keuzes voor een duurzame toekomst. Wat beter is voor het milieu, is beter voor je budget én futureproof voor volgende generaties. Overtuigd? Ga samen met Advenso voor een lagere footprint!

De beste warmtepomp voor jou

Ja, je kiest voor een warmtepomp! Maar welke werking past bij jou: lucht-lucht, lucht-warmte of een hybride waterpomp? En hoe bepaal je het juiste vermogen? Terecht dat je nog veel vragen hebt. Bij Advenso vind je dan ook Daikin-toestellen in alle categorieën, in verschillende prijsklassen en met veelzijdige functies. Het juiste type kiezen dat afgestemd is op de noden van je gezin, is cruciaal voor een aangenaam comfort. En daar helpen onze energieadviseurs je graag mee! Of je nu nieuwbouw- of renovatieplannen hebt, wij zetten de verschillende mogelijkheden op een rijtje, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Veelgestelde vragen over warmtepompen

Kies voor een warmtepomp en compenseer tot 40% van je investering dankzij de energiepremies van de Vlaamse Overheid. Het type toestel (lucht-water, lucht-lucht of een hybride systeem) en het vermogen bepalen het premiebedrag. Meer info op mijnverbouwpremie.be. Tip: ook sommige gemeenten of provincies geven een financiële tegemoetkoming bij de installatie van een warmtepomp.

Jazeker, en met het oog op het verlagen van je energiefactuur, is dit zelfs een absolute aanrader. Wekt je fotovoltaïsche installatie voldoende energie op? Dan verwarm je niet alleen CO₂-neutraal, maar ook volledig gratis.

Aangezien warmtepompen ofwel energie uit de omgevingslucht halen of warmte onttrekken uit de aardbodem, heeft de buitenunit een cruciale functie en is de plaatsing ervan steeds nodig.

Kenmerkend voor de warmtepomp is dat je je woning én verwarmt én koelt én sanitair warm water produceert. De technologie is bovendien efficiënt, energiezuinig en milieuvriendelijk. Advenso beschikt over een breed gamma van warmtepompen, zodat we voor elk type woning een passende oplossing bieden. Van nieuwbouw tot gerenoveerde woningen. In combinatie met je bestaande cv-installatie, als mono-unit of zelfs als verwarmingssysteem voor je zwembad. Onze experten zetten graag de verschillende mogelijkheden voor je op een rij, zodat je de juiste keuze kunt maken. Goed om weten: een warmtepomp komt in aanmerking voor een premie van de Vlaamse overheid (zie ook vraag ‘Komt een warmtepomp in aanmerking voor een premie van de Vlaamse Overheid?’).

Warmtepompen vergen minimaal onderhoud en de levensduur ligt op minstens 20 jaar.

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk onze uitgebreide FAQ hier.

Jaarlijks voorziet Advenso 3.000 klanten van hun eigen groene stroom. Ontdek wat zij van onze positive energy solutions vinden.