Zonnepanelen

Maak van je dak een hotspot
voor groene energie!

Het gemak van zonnepanelen

Advenso werkt uitsluitend met hoogwaardige zonnepanelen. Dit garandeert een hoog rendement van je zonnestroominstallatie én een snelle terugverdientijd.

Zonnepanelen, een slimme zet!

Vraag je je af of zonnepanelen nog steeds lonen? Ons antwoord is volmondig ‘JA’. De zon is een gratis en onuitputtelijke bron van energie, met of zonder overheidspremies! Dankzij de groene stroom die je zelf produceert, bespaar je flink op het verbruik dat je afneemt van het elektriciteitsnet. Onmisbaar in tijden van sterk schommelende stroomprijzen! De gunstige aankoopprijs van onze kwalitatieve zonnepanelen vertaalt zich bovendien in een korte terugverdientijd. Zo helpt Advenso jou om baas te worden van je eigen energie!

Verzekerd van de beste service

Een uitstekende klantentevredenheid. Dat is het ultieme streefdoel van ons professionele team van planners, adviseurs, installateurs en ingenieurs. Onze positivo’s – zoals we hen graag noemen – begeleiden je stap voor stap bij het maken van duurzame keuzes. Van het in kaart brengen van je energienoden tot een goed onderbouwd voorstel, gevolgd door de vakkundige installatie en het onderhoud van de toestellen. Alles draait rond het zo energie-efficiënt mogelijk maken van je woning. Advenso is niet voor niets een betrouwbare partner die jaarlijks 3.000 klanten een gepaste oplossing biedt om duurzamer en slimmer energie te gebruiken. Advenso, advies waarop je kan vertrouwen.

Kiezen voor zonnepanelen?
Dat loont!
Ontdek onze manier van werken
in deze video!

Je eigen zonnepanelen
in 10 eenvoudige stappen

Welkom!

Eenmaal je bestelling is afgerond, gaan we vol energie voor je aan de slag. Lees in de welkomstmail hoe de installatie van jouw zonnepanelen stap voor stap zal verlopen. Je kan rekenen op een vlotte voortgang: van order tot installatie en oplevering.

Opmeting

Hoe ben je 100% zeker dat zowel de oriëntatie van je dak als je elektrische installatie technisch geschikt zijn? Simpel! Wij komen langs voor een gedetailleerde opmeting.

Opmeet­verslag & bevestiging van de offerte

In het geval er uit de technische opmeting blijkt dat er aanpassingen nodig zijn aan je elektrische installatie, volgt een aangepaste offerte.

Afspraak installatie

Ga je akkoord met onze definitieve offerte? Een energieke dankjewel voor het vertrouwen! We nemen contact met je op om een datum af te stemmen voor de installatie. Alweer een stapje dichter bij je eigen groene energie!

Installatie

Op de afgesproken datum komen de gecertificeerde installateurs van Advenso jouw gloednieuwe zonnepanelen op je dak plaatsen. Klaar? Jouw installatie produceert nu groene stroom. Proficiat!

Kwaliteitscontrole

Ook vanop afstand controleren we of de installatie correct werkt en of deze optimaal presteert. We stellen de monitoring voor je in, waarna je per mail je persoonlijke logingegevens ontvangt.

A.R.E.I.-keuring

Wij vragen de elektrische keuring aan bij een erkend keuringsorganisme. Binnen de 7 dagen zal een keurder contact met je opnemen om een afspraak te maken.

Facturatie

Bij een positieve keuring bezorgen wij je de saldofactuur per mail.

Installatie

Op de afgesproken datum komen de gecertificeerde installateurs van Advenso jouw gloednieuwe zonnepanelen op je dak plaatsen. Klaar? Jouw installatie produceert nu groene stroom. Proficiat!

Kwaliteitscontrole

Ook vanop afstand controleren we of de installatie correct werkt en of deze optimaal presteert. We stellen de monitoring voor je in, waarna je per mail je persoonlijke logingegevens ontvangt.

Overtuigd van onze positieve aanpak?

Onze gestroomlijnde aanpak staat niet alleen in het teken van het ontzorgen van gezinnen en bedrijven, maar focust ook op bewuste keuzes voor een duurzame toekomst. Wat beter is voor het milieu, is beter voor je budget én futureproof voor volgende generaties. Overtuigd? Ga samen met Advenso voor een lagere footprint!

De beste zonnepanelen voor jou

Elk gezin heeft andere energiebehoeften. Elke woning is uniek. Daarom begeleidt Advenso je graag naar de beste oplossing voor jouw specifieke situatie. Met persoonlijk advies maken onze positivo’s het verschil. Benieuwd welke zonnestroominstallatie perfect bij jou past? Duurzaam leven was nog nooit zo makkelijk!

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Zonnepanelen (bij)plaatsen op een plat dak, garage of bijgebouw, is vaak een goede methode om groene stroom te produceren. Hoe weet je nu of jouw constructie geschikt is? Hierop moet je letten:

  • Check de ligging en oriëntering van het dak of bijgebouw. Komt de installatie bijvoorbeeld niet in de schaduw te liggen van de woning of omstaande bomen?
  • Hou zeker rekening met de draagkracht van het dak.
  • Waar nodig dienen er aanpassingen te gebeuren aan de elektrische installatie: zoals een extra zekeringkast, bekabeling of ondergrondse leidingen.

Kiezen voor Advenso. Dat is kiezen voor kwalitatieve zonnepanelen met een hoog rendement. Gemiddeld levert één paneel een productie tussen de 350 en 450 wattpiek. Hou er wel rekening mee dat zowel de weers- als omgevingsfactoren een belangrijke impact hebben. Zoals enerzijds de ligging van het gebouw, de oriëntering, de hellingsgraad en anderzijds de invloed van zon, schaduw en temperatuur.

Theoretisch levert een zuidelijke oriëntering in combinatie met een dakhelling tussen de 15 en 35 graden, het beste rendement op. Ben je daarnaast ook in de mogelijkheid om je zonnepanelen oostelijk of westelijk te oriënteren? Dan heeft een gespreide installatie zo zijn voordelen. In dat geval wekt de installatie van ’s morgens tot ’s avonds elektriciteit op. Bijgevolg kan je je productie beter afstemmen op je verbruik. Laat dat nu net dé sleutel zijn in energie-efficiëntie sinds de invoering van de digitale meter.

De digitale meter biedt meer voordelen dan je op het eerste zicht zou denken. Zo kan je als eigenaar van zonnepanelen je verbruik in detail opvolgen. Van het aantal kWh stroomproductie tot je eigen verbruik. Dit maakt het eenvoudiger om slim om te gaan met je energie. En zo te komen tot een efficiënter verbruik en dus een hogere besparing. Heb je toch een overschot aan elektriciteit? Dan is er de optie om je energie te verkopen aan je energieleverancier, te delen met je buurman, vriend, … of te gebruiken voor je eigen tweede verblijf.

Wie in 2023 zonnepanelen laat installeren, komt in aanmerking voor een premie van de Vlaamse Overheid (maximum € 750). De jaren erna wordt dit afgebouwd: in 2024 bedraagt de tegemoetkoming maximum € 375, om vanaf 2025 volledig weg te vallen. Meer info op mijnverbouwpremie.be. Daartegenover staat dat de aankoopprijs van zonnepanelen in de loop van de jaren flink is gedaald.

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk onze uitgebreide FAQ hier.

Jaarlijks voorziet Advenso 3.000 klanten van hun eigen groene stroom. Ontdek wat zij van onze positive energy solutions vinden.