Airco

Een verfrissende kijk op wooncomfort

Het gemak van airco in huis

Buiten een zwoele 30 graden, binnen een aangename 22. Klinkt zalig?! Dan zijn de airconditioningsystemen van Advenso zeker iets voor jou. Op maat bedachte airco voor jouw comfort!

Airco, een chille keuze

Er liggen steeds warmere zomers in het verschiet, met hittegolven die nieuwe records breken. Investeren in airconditioning is dus absoluut geen overbodige luxe. Bij Advenso vind je verschillende type toestellen om een aangenaam binnenklimaat te creëren. Ben je fan van strak en compact? Dat zijn onze wandmodellen. Wie houdt van subtiel en onopvallend, heeft de keuze tussen ingebouwde plafondunits of mooi weggewerkte cassettemodellen. Hoe dan ook … met airco voelt het steeds aangenaam koel in je woning! Je stelt de graden in zoals je het zelf graag wil en hebt dus de volledige controle over de binnentemperatuur. Ook in de winter, want dan fungeren de airconditioning units als verwarmingstoestellen. Van mono naar duo-comfort!

De beste service voor airconditioning

Een uitstekende klantentevredenheid. Dat is het ultieme streefdoel van ons professionele team van planners, adviseurs, installateurs en ingenieurs. Onze positivo’s – zoals we hen graag noemen – begeleiden je stap voor stap bij het maken van duurzame keuzes, of dit nu een thuisbatterij is, een laadpaal of airconditioning. Je kan op ons rekenen in elke fase van je project: van het in kaart brengen van je woonsituatie tot een goed onderbouwd voorstel, gevolgd door de vakkundige installatie en het onderhoud van de toestellen. Alles draait rond het zo energie-efficiënt mogelijk maken van je woning. Als betrouwbare partner biedt Advenso jaarlijks 3.000 klanten een gepaste oplossing om duurzamer en slimmer energie te gebruiken. Advenso, advies waarop je kan vertrouwen.

Airconditioning in de woonkamer of in heel het huis? Ontdek onze manier van werken. Bekijk snel de video!

Jouw airco in 7 eenvoudige stappen

Welkom!

Eens je bestelling is afgerond, gaan we vol energie voor je aan de slag. Lees in de welkomstmail hoe de installatie van jouw airconditioningsysteem stap voor stap zal verlopen. Je kan rekenen op een vlotte voortgang: van order tot installatie en oplevering.

Technische controle

Hoe ben je 100% zeker dat je elektrische installatie geschikt is voor een airco? Simpel! Wij komen langs voor een grondige, technische check.

Technisch verslag & bevestiging van de offerte

Als uit de technische controle blijkt dat er aanpassingen nodig zijn aan je elektrische installatie, volgt een aangepaste offerte.

Afspraak installatie

Ga je akkoord met onze definitieve offerte? Een energieke dankjewel voor het vertrouwen! We nemen contact met je op om een datum af te stemmen voor de installatie van je airco.

Installatie airco

Op de afgesproken datum komen de gecertificeerde installateurs van Advenso jouw airco plaatsen. Het toestel is dezelfde dag nog gebruiksklaar!

Facturatie

We bezorgen je de saldofactuur per mail.

Oplevering dossier

Na betaling van het saldo ontvang je meteen alle nodige documenten en certificaten met betrekking tot je airconditioningsysteem.

Overtuigd van onze positieve aanpak?

Onze gestroomlijnde aanpak staat niet alleen in het teken van het ontzorgen van gezinnen en bedrijven, maar focust ook op bewuste keuzes voor een duurzame toekomst. Wat beter is voor het milieu, is beter voor je budget én futureproof voor volgende generaties. Overtuigd? Ga samen met Advenso voor een lagere footprint!

Waarom is airco de beste verkoeling voor jou?

Een aircotoestel is eigenlijk een soort lucht-lucht warmtepomp, die bestaat uit een buitenunit en één of meerdere binnenunits. Onze flexibele formule is afgestemd op jouw wensen. Voor het ene gezin is de beste combinatie namelijk koeling en verluchting in één ruimte, voor het andere is het een allround airconditioningsysteem voor de hele woning. Wat je ook verkiest, onze energieadviseurs denken met je mee! En het kan nog cooler! Want wij adviseren je graag over de combinatie airco met zonnepanelen. Voor een nog energiezuiniger én milieuvriendelijker comfort!

Veelgestelde vragen over airco

De installateurs van Advenso houden uiteraard het kap- en breekwerk zo beperkt mogelijk. Om dit te vermijden, kunnen de leidingen in een kabelgoot op de muur bevestigd worden. Boringen om de koelleidingen naar de buitenunit te leiden, zijn nu eenmaal noodzakelijk maar na de werken wordt het stof en vuil netjes verwijderd.

Jazeker, en met het oog op het verlagen van je energiefactuur, is dit zelfs een absolute aanrader. Op zonnige – en dus op de warmste – momenten van de dag heb je het meeste rendement van je zonnepanelen. Laat dit nu net ook de uren zijn waarop je de airconditioning het meest benut. Met het oog op de digitale meter is dit interessant.

Een aircotoestel is eigenlijk een soort lucht-lucht warmtepomp, waarmee je het hele jaar door geniet van een aangenaam binnenklimaat. Ideaal om de hitte buiten te houden in de zomer, en tegelijk een energiezuinige verwarmingsmethode in de winter of tussenseizoenen.

Met een cassettemodel kies je voor een subtiel design dat naadloos ingebouwd wordt in het plafond. Of opteer je voor een oplossing met onzichtbare luchtkanalen, mooi verwerkt achter roosters die bovendien in diverse stijlen en kleuren verkrijgbaar zijn? Een ding is zeker: beide systemen zijn bijzonder geschikt voor grotere ruimtes zoals winkels, kantoorgebouwen en horecazaken.

Advenso beschikt over een breed gamma van aircotoestellen, zodat we voor elke ruimte een gepaste oplossing bieden. Wens je een aangename verkoeling in een kleinere ruimte, zoals een bureel of slaapkamer? Dan zijn onze compacte wandmodellen met strak design een uitstekende keuze.

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk onze uitgebreide FAQ hier.

Jaarlijks voorziet Advenso 3.000 klanten van hun eigen groene stroom. Ontdek wat zij van onze positive energy solutions vinden.

Bezoek onze showroom

We zetten de deuren van onze gloednieuwe showroom open om jou met plezier te ontvangen. Maak een afspraak, kom langs en bewonder onze producten van dichtbij.

Kom naar onze infoavonden

Ontvang je graag gerichte informatie over onze duurzame energieoplossingen? Kom naar onze infoavonden of belevingsdagen en we vertellen er jou alles over!