Laadpalen

Altijd een laadpaal binnen handbereik.
Inpluggen, laden en wegwezen!

Het gemak van een laadpaal bij je thuis of op kantoor

Elektrisch of hybride rijden? Schakel je mee een versnelling hoger? De wagens zijn er klaar voor. Met een eigen laadpaal ben je dat zelf ook! Advenso helpt je je groene stroom optimaal te benutten. Ons advies draait alvast op volle vermogen.

Slim je e-wagen laden aan je eigen laadpaal

Rij je elektrisch? Of overweeg je een full electric of hybride wagen aan te schaffen? Ideaal, want zo hou je de milieu-impact beperkt! Wat zou je ervan denken om ook fors te besparen op de laadkosten? Dankzij de geavanceerde systemen die wij als energiespecialist aanbieden, laad je je wagen gewoon bij je thuis of op kantoor. Dat is aanzienlijk voordeliger dan een openbaar laadstation. In combinatie met zonnepanelen kan het zelfs helemaal gratis! Zo verdien je de investering snel terug.

Bovendien is een laadpaal een pak krachtiger dan een gewoon stopcontact, wat je tot 4 uur tijdwinst oplevert. Wedden dat je snel gewend raakt aan de laadpaal in je perk?

Koop de laadpaal met de beste service

Een uitstekende klantentevredenheid. Dat is het ultieme streefdoel van ons professionele team van planners, adviseurs, installateurs en ingenieurs. Onze positivo’s – zoals we hen graag noemen – begeleiden je stap voor stap bij het maken van duurzame keuzes, zoals de installatie van een laadpaal thuis of op kantoor. Van het in kaart brengen van de nodige capaciteit tot een voorstel met optimaal laadvermogen tot de vakkundige installatie en het onderhoud van de toestellen: Advenso begeleidt je doorheen het hele proces. Alles draait rond het zo energie-efficiënt mogelijk maken van je woning en levensstijl. Advenso biedt jaarlijks 3.000 klanten een gepaste oplossing om duurzamer en slimmer energie te gebruiken. Advenso, advies waarop je kan vertrouwen.

Je elektrische wagen
inpluggen en laden
was nog nooit zó makkelijk.
Ontdek in deze video hoe we jouw laadpaal komen installeren.

Je eigen laadpaal in 8 eenvoudige stappen

Welkom!

Eens je bestelling is afgerond, gaan we vol energie voor je aan de slag. Lees in de welkomstmail hoe de installatie van jouw laadpaal stap voor stap zal verlopen. Je kan rekenen op een vlotte voortgang: van order tot installatie en oplevering.

Technische controle

Hoe ben je 100% zeker dat je elektrische installatie geschikt is voor een laadpaal? Simpel! Wij komen langs voor een grondige, technische check.

Technisch verslag & bevestiging van de offerte

Als uit de technische controle blijkt dat er aanpassingen nodig zijn aan je elektrische installatie, volgt een aangepaste offerte.

Afspraak installatie

Ga je akkoord met onze definitieve offerte? Een energieke dankjewel voor het vertrouwen! We nemen contact met je op en spreken een datum af voor de installatie. Alweer een stapje dichter bij je eigen laadstation.

Installatie laadpaal

Op de afgesproken datum komt een gecertificeerde installateur van Advenso jouw laadpaal plaatsen. Inpluggen en laden maar!

A.R.E.I.-keuring

Wij vragen de elektrische keuring aan bij een erkend keuringsorganisme. Binnen de 7 dagen zal een keurder contact met je opnemen om een afspraak te maken.

Facturatie

Bij een positieve keuring bezorgen wij je de saldofactuur per mail.

Oplevering dossier

Na betaling van het saldo ontvang je meteen alle nodige documenten en certificaten met betrekking tot je laadstation.

Overtuigd van onze positieve aanpak?

Onze gestroomlijnde aanpak staat niet alleen in het teken van het ontzorgen van gezinnen en bedrijven, maar focust ook op bewuste keuzes voor een duurzame toekomst. Wat beter is voor het milieu, is beter voor je budget én futureproof voor volgende generaties. Overtuigd? Ga samen met Advenso voor een lagere footprint!

De ideale laadpaal voor jouw e-wagen

Advenso werkt met een kwalitatief gamma laadpalen: staande modellen, maar ook wandladers, al dan niet uitgerust met slimme functies. Dankzij hun compacte ontwerp passen onze wallboxen in zowat elke garage. Is je woning uitgerust met zonnepanelen? Dan staat de smart-uitvoering in voor een 100% groene laadbeurt. Ecologischer kan niet! Welk type oplaadpunt je ook kiest, wij adviseren je graag over de optimale laadcapaciteit van je aansluiting, afgestemd op het vermogen van jouw elektrische wagen. Goed op weg met groene energie!

Veelgestelde vragen over laadpalen

Een thuislaadpaal levert tot wel 4 uur tijdswinst op per laadbeurt. Een concreet voorbeeld: een elektrische wagen volladen via het stopcontact duurt gemiddeld 10 uur, terwijl je met een laadpaal na 6 uur weg kan scheuren. We vermelden er wel bij dat de laadtijd afhankelijk is van het type wagen en de accucapaciteit waarmee die is uitgerust.

Een laadpaal is duurzaam, waterdicht en vergt weinig onderhoud. Stof of vuil laat zich makkelijk verwijderen met een vochtige doek.

Aangezien de verdeelkast ervoor zorgt dat de stroom binnen je woning tot bij de aangesloten apparaten komt, is er een extra zekering nodig om de laadunit te kunnen aansluiten. Een tweede aandachtspunt is nagaan of de huidige differentieelschakelaar conform is. Na installatie van je laadstation vragen wij een keuring aan bij een erkend keuringsorganisme. Bij Advenso is dit inbegrepen in je prijsvoorstel.

Een laadpaal voor thuisgebruik is enkel bedoeld om privé te benutten en deel je dus niet met derden. Jouw persoonlijke badge geeft je veilig toegang tot je eigen elektriciteitsnetwerk. Je kan ook opteren voor een publieke laadpaal, die je tegen betaling openstelt voor andere gebruikers. In dat geval kan je zelfs genieten van een premie. Enige nadeel: je kan niet verhinderen dat je laadpaal bezet is wanneer jij zelf wil laden.

Advenso werkt met een kwalitatief gamma laadpalen in verschillende vormen en toepassingen. Naargelang jouw concrete situatie, installeren we de laadunit aan de muur of op een vrijstaande paal. Al dan niet uitgerust met een vaste laadkabel.

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk onze uitgebreide FAQ hier.

Jaarlijks voorziet Advenso 3.000 klanten van hun eigen groene stroom. Ontdek wat zij van onze positive energy solutions vinden.

Bezoek onze showroom

We zetten de deuren van onze gloednieuwe showroom open om jou met plezier te ontvangen. Maak een afspraak, kom langs en bewonder onze producten van dichtbij.

Kom naar onze infoavonden

Ontvang je graag gerichte informatie over onze duurzame energieoplossingen? Kom naar onze infoavonden of belevingsdagen en we vertellen er jou alles over!