Airco Daikin: de beste in z’n soort?

Als leverancier van airco’s en warmtepompen kiezen wij steevast voor airco’s van Daikin. Met reden, want Daikin airco’s zijn niet alleen betrouwbaar en efficiënt, maar ze staan ook bekend om hun duurzaamheid. Daikin verkoopt airco’s met een energielabel A++ tot A+++. Verkoopt Daikin de beste airco’s? Alvast wel de duurzaamste!

Airco Daikin: de beste in z'n soort?

Daikin airco’s vergeleken met andere populaire merken

Daikin is een vaak gekozen merk in Vlaanderen. Het staat bekend om zijn energiezuinige airco’s. Energiezuinig vertaalt zich ook als goedkoop in gebruik. Bovendien loven Daikin gebruikers het merk om haar betrouwbare prestaties.

LG, Mitshubishi Electric en Panasonic zijn andere populaire aircomerken. Hieronder bekijken we de topkwaliteiten van elk van deze merken en kijken we hoe Daikin op datzelfde vlak scoort.

Logo van Daikin

Daikin vs LG: stijl en geluid van je airco

LG staat bekend om haar stijlvolle airco’s. Wie graag een toestel wil dat opgaat in het interieur, heeft ook bij Daikin voldoende keuze. Binnenunits zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. Zo heb je de Daikin Emura, een lust voor het oog. Het bekroonde model Stylish is dan weer in 4 verschillende kleuren verkrijgbaar: zilver, wit, zwart en zwarthout. Voor elk wat wils.

Daarnaast wordt ook de stille werking van LG-toestellen geprezen. Het klopt dat LG een laag geluidsniveau heeft. Maar hoe zit het met de toestellen van Daikin? Wij bekijken enkele specificaties:

  • Comfora wandmodel: max 19 dB
  • Stylish wandmodel: max 19 dB
  • Daikin Emura: max 19 dB
  • Perfera wandmodel: max 19 dB
  • Perfera vloermodel: max 19 dB
  • Plafondinbouwmodel: max 27 dB

19 dB, dat is wat je hoort als iemand op anderhalve meter afstand staat te fluisteren. Het geluidsniveau van het plafondinbouwmodel (27 dB) ligt iets hoger, maar wel zo laag dat het zelfs in een opnamestudio toegelaten zou zijn. Met andere woorden: ook de Daikin airco’s zijn fluisterstil. Geef toe, anders zou niemand ze willen, toch?

Daikin airco vs Mitshubishi Electric: efficiëntie

Zowel Daikin als Mitshubishi hebben een sterke reputatie als het op betrouwbaarheid aankomt.

Daarnaast scoort Mitshubishi Electric hoog op efficiëntie. Energie-efficiëntie wordt bij airco’s uitgedrukt in SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) voor koeling, en SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) voor verwarming. De ErP-richtlijn voor SEER en SCOP is een relatief nieuwe, vanuit Europa opgelegde maatstaf, die het energierendement over een heel jaar bekijkt. Sinds de nieuwe richtlijn van kracht is, heeft Daikin een volledig assortiment toestellen geoptimaliseerd voor deze nieuwe maatstaven. Dit vertaalt zich in duurzame toestellen, met klasse A++ tot A+++.

Tip voor wie een airco wil kopen: naast efficiëntie vergelijk je best ook de koelcapaciteit (in kW) van de toestellen. Je wil namelijk dat die koelcapaciteit past bij de grootte van je ruimte. Zo zorg je ervoor dat je ruimte voldoende gekoeld wordt én dat je energieverbruik onder controle blijft.

Daikin vs Panasonic: nieuwe technologieën bij aircotoestellen

Panasonic is een voorloper op het vlak van nieuwe technologieën. Maar wie vooruit wil, mag niet stil blijven staan, en dat weten ze ook bij Daikin. Panasonic is met de NaoeTM Technology ongetwijfeld pionier op het vlak van luchtzuiveringstechnologie, maar Daikin heeft haar eigen geavanceerde luchtzuiveringstechnologie: Daikins Flash Streamer technologie zuivert de lucht door op een efficiënte manier schadelijke stoffen (zoals allergenen en geuren) te verwijderen.

Bovendien is Daikin dan weer pionier op een ander vlak, namelijk VRV-systemen. Zij zorgen voor een flexibele en efficiënte koeling en verwarming van grotere gebouwen.

Daarnaast zet Panasonic volop in op slimme connectiviteit, terwijl Daikin zich focust op milieuvriendelijke innovaties.

Zijn de airco’s van Daikin de beste in hun soort?

Elk aircomerk legt haar eigen klemtonen en daardoor heeft ook elk merk haar eigen aanhangers. Wie houdt van de nieuwste snufjes zal zich aangetrokken voelen tot Panasonic, wie geen zuchtje wil horen, tot de stille airco’s van LG. Wie duurzaamheid, betrouwbaarheid en efficiëntie hoog in het vaandel draagt, kiest voor Daikin.

Interesse in een duurzame en betrouwbare airco? Wij leggen je graag de verschillende mogelijkheden uit.

Bezoek onze showroom

We zetten de deuren van onze gloednieuwe showroom open om jou met plezier te ontvangen. Maak een afspraak, kom langs en bewonder onze producten van dichtbij.

Kom naar onze infoavonden

Ontvang je graag gerichte informatie over onze duurzame energieoplossingen? Kom naar onze infoavonden of belevingsdagen en we vertellen er jou alles over!