Zoals de naam doet vermoeden, onttrekt dit type warmtepomp energie uit de aardbodem. Dit kan volgens twee technieken: uit grondwater of aardwarmte. In beide gevallen zijn verticale boringen nodig al dan niet op grote diepte. Via een buizen- en pompsysteem met warmtewisselaar wordt koude vloeistof door de bodem geleid, op natuurlijke wijze opgewarmd om uiteindelijk warmte door te geven aan het verwarmingssysteem binnenin de woning. De investering is iets duurder dan voor warmtepompen die energie uit de omgevingslucht halen, maar daartegenover staat dat ook het rendement hoger ligt en je dus op langere termijn meer bespaart op je energiefactuur. Onze experten zetten graag de mogelijkheden op een rij afgestemd op je persoonlijke woonsituatie, budget en wensen.

Advenso
Marsbiebuikstraat 13
8210 Zedelgem

Volg ons

Bezoek onze showroom

We zetten de deuren van onze gloednieuwe showroom open om jou met plezier te ontvangen. Maak een afspraak, kom langs en bewonder onze producten van dichtbij.

Kom naar onze infoavonden

Ontvang je graag gerichte informatie over onze duurzame energieoplossingen? Kom naar onze infoavonden of belevingsdagen en we vertellen er jou alles over!