Hoewel de misvatting bestaat dat je van airco ziek kunt worden, bewijst een goed onderhouden airco het tegendeel. Het systeem koelt en droogt de lucht en zuivert bovendien de lucht van pollen, stof en chemicaliën. Een te groot temperatuurverschil kan wel een boosdoener zijn. Zo mag het contrast tussen de buiten- en binnentemperatuur niet meer dan 6 graden bedragen. Ook een te lage luchtvochtigheid kan bij sommige mensen een droog gevoel in neus en keel geven. Het lichaam produceert zelf meer slijm om de vochtbalans in evenwicht te houden, wat soms verkeerdelijk aanvoelt als een verkoudheid. Om dit te voorkomen kan je bij de meeste aircotoestellen naast de temperatuur ook zelf de luchtvochtigheid instellen.

Advenso
Marsbiebuikstraat 13
8210 Zedelgem

Volg ons

Bezoek onze showroom

We zetten de deuren van onze gloednieuwe showroom open om jou met plezier te ontvangen. Maak een afspraak, kom langs en bewonder onze producten van dichtbij.

Kom naar onze infoavonden

Ontvang je graag gerichte informatie over onze duurzame energieoplossingen? Kom naar onze infoavonden of belevingsdagen en we vertellen er jou alles over!