Wat is het voordeel van een thuislaadstation in vergelijking met een traditioneel stopcontact?
Een thuislaadpaal levert tot wel 4 uur tijdswinst op per laadbeurt. Een concreet voorbeeld: een elektrische wagen volladen via het stopcontact duurt gemiddeld 10 uur, terwijl je met een laadpaal na 6 uur weg kan scheuren. We vermelden er wel bij dat de laadtijd afhankelijk is van het type wagen en de accucapaciteit waarmee die is uitgerust.
Welk onderhoud heeft een laadpaal nodig?
Een laadpaal is duurzaam, waterdicht en vergt weinig onderhoud. Stof of vuil laat zich makkelijk verwijderen met een vochtige doek.
Zijn er aanpassingen nodig aan de elektriciteitskast bij installatie van een laadstation?
Aangezien de verdeelkast ervoor zorgt dat de stroom binnen je woning tot bij de aangesloten apparaten komt, is er een extra zekering nodig om de laadunit te kunnen aansluiten. Een tweede aandachtspunt is nagaan of de huidige differentieelschakelaar conform is. Na installatie van je laadstation vragen wij een keuring aan bij een erkend keuringsorganisme. Bij Advenso is dit inbegrepen in je prijsvoorstel.
Wat is het verschil tussen een laadpaal voor thuisgebruik en een publieke laadpaal?
Een laadpaal voor thuisgebruik is enkel bedoeld om privé te benutten en deel je dus niet met derden. Jouw persoonlijke badge geeft je veilig toegang tot je eigen elektriciteitsnetwerk. Je kan ook opteren voor een publieke laadpaal, die je tegen betaling openstelt voor andere gebruikers. In dat geval kan je zelfs genieten van een premie. Enige nadeel: je kan niet verhinderen dat je laadpaal bezet is wanneer jij zelf wil laden.
Welke modellen van laadstations zijn er?
Advenso werkt met een kwalitatief gamma laadpalen in verschillende vormen en toepassingen. Naargelang jouw concrete situatie, installeren we de laadunit aan de muur of op een vrijstaande paal. Al dan niet uitgerust met een vaste laadkabel.
Hoeveel garantie heb ik op de laadpaal?
Op het assortiment laadpalen hanteert Advenso een garantietermijn van 2 jaar.
Kan ik als bedrijf een betalende, publieke laadpaal installeren?
Jazeker! Je kan als bedrijf je laadpaal openstellen voor externe gebruikers. Wist je dat je voor het installeren van een publieke laadpaal zelfs in aanmerking komt voor een premie en/of een fiscale aftrekbaarheid geniet tot 200%? Meer informatie kan je terugvinden via deze link.
Wat is het verschil tussen een standaard en een slimme laadpaal?
Een standaard laadpaal is een prima keuze om je hybride of elektrische wagen snel te laden. Via de bijhorende applicatie kan je je laadgedrag opvolgen. Bij een slimme laadpaal zal het toestel zichzelf zo afstellen dat de wagen zal laden wanneer de energieprijzen goedkoper zijn of wanneer de zonnepanelen veel groene stroom opwekken.
Is een combinatie met zonnepanelen mogelijk?
Het is perfect mogelijk om een thuislaadpaal te combineren met zonnepanelen. Sterker nog, mits een goede monitoring van je stroomproductie en verbruik, maakt een laadpaal net efficiënt gebruik van de door zonnepanelen geproduceerde energie.
In hoeveel tijd laadt mijn elektrische auto?
De laadtijd is afhankelijk van de accucapaciteit waarmee je wagen is uitgerust. Je autodealer kan je hierover de nodige informatie verschaffen. Ook het type laadpaal en het vermogen van het elektriciteitsdistributienet spelen een rol. Beschikt je woning over een monofasige aansluiting? Dan ligt de laadtijd gemiddeld tussen de 5 en 8 uur. Bij een driefasige elektrische installatie gaat het sneller: meestal volstaan 4 tot 6 uur. Eén ding is zeker: een thuislaadpaal staat garant voor een gebruiksvriendelijke oplaadservice.