Gaat de plaatsing van een airco gepaard met hinder (stof, vuil , kapwerk, …)?

De installateurs van Advenso houden uiteraard het kap- en breekwerk zo beperkt mogelijk. Om dit te vermijden, kunnen de leidingen in een kabelgoot op de muur bevestigd worden. Boringen om de koelleidingen naar de buitenunit te leiden, zijn nu eenmaal noodzakelijk maar na de werken wordt het stof en vuil netjes verwijderd.

Is een combinatie met zonnepanelen mogelijk?

Jazeker, en met het oog op het verlagen van je energiefactuur, is dit zelfs een absolute aanrader. Op zonnige – en dus op de warmste – momenten van de dag heb je het meeste rendement van je zonnepanelen. Laat dit nu net ook de uren zijn waarop je de airconditioning het meest benut. Met het oog op de digitale meter is dit interessant.

Hoezo, ik kan een aircotoestel ook in de winter gebruiken?

Een aircotoestel is eigenlijk een soort lucht-lucht warmtepomp, waarmee je het hele jaar door geniet van een aangenaam binnenklimaat. Ideaal om de hitte buiten te houden in de zomer, en tegelijk een energiezuinige verwarmingsmethode in de winter of tussenseizoenen.

Kan een aircosysteem ook in het plafond ingewerkt worden?

Met een cassettemodel kies je voor een subtiel design dat naadloos ingebouwd wordt in het plafond. Of opteer je voor een oplossing met onzichtbare luchtkanalen, mooi verwerkt achter roosters die bovendien in diverse stijlen en kleuren verkrijgbaar zijn? Een ding is zeker: beide systemen zijn bijzonder geschikt voor grotere ruimtes zoals winkels, kantoorgebouwen en horecazaken.

Is airco ook geschikt voor kleinere ruimtes?

Advenso beschikt over een breed gamma van aircotoestellen, zodat we voor elke ruimte een gepaste oplossing bieden. Wens je een aangename verkoeling in een kleinere ruimte, zoals een bureel of slaapkamer? Dan zijn onze compacte wandmodellen met strak design een uitstekende keuze.

Wat is een multisplit airconditioningsysteem?

Een airconditioning is eigenlijk een soort lucht-lucht warmtepomp, dat bestaat uit een buitenunit en één of meerdere binnenunits. Indien de buitenunit verbonden is met meerdere aircotoestellen binnenin de woning, spreken we van een multisplit airconditioningsysteem.

Wat is een monosplit airconditioningsysteem?

Een aircotoestel is eigenlijk een soort lucht-lucht warmtepomp, dat bestaat uit een buitenunit en één of meerdere binnenunits. Indien de buitenunit verbonden is met één airconditioner binnenin de woning, spreken we van een monosplit airconditioningsysteem.

Kan je ziek worden van airco?

Hoewel de misvatting bestaat dat je van airco ziek kunt worden, bewijst een goed onderhouden airco het tegendeel. Het systeem koelt en droogt de lucht en zuivert bovendien de lucht van pollen, stof en chemicaliën. Een te groot temperatuurverschil kan wel een boosdoener zijn. Zo mag het contrast tussen de buiten- en binnentemperatuur niet meer dan 6 graden bedragen. Ook een te lage luchtvochtigheid kan bij sommige mensen een droog gevoel in neus en keel geven. Het lichaam produceert zelf meer slijm om de vochtbalans in evenwicht te houden, wat soms verkeerdelijk aanvoelt als een verkoudheid. Om dit te voorkomen kan je bij de meeste aircotoestellen naast de temperatuur ook zelf de luchtvochtigheid instellen.

Zijn airco’s lawaaierig?

De huidige systemen zijn een pak zuiniger en stiller dan oudere modellen. Bovendien kan je de meeste airco’s op een geluiddempende stand zetten. Advenso biedt ook fluisterstille toestellen aan, speciaal geschikt voor bijvoorbeeld slaapkamers. Enkel de zachtdraaiende ventilator kan hoorbaar zijn. Maar storend is het niet, hooguit vergelijkbaar met een luchtverplaatsing.

Bezoek onze showroom

We zetten de deuren van onze gloednieuwe showroom open om jou met plezier te ontvangen. Maak een afspraak, kom langs en bewonder onze producten van dichtbij.

Kom naar onze infoavonden

Ontvang je graag gerichte informatie over onze duurzame energieoplossingen? Kom naar onze infoavonden of belevingsdagen en we vertellen er jou alles over!