Komt een warmtepomp in aanmerking voor een premie van de Vlaamse overheid?

Kies voor een warmtepomp en compenseer tot 40% van je investering dankzij de energiepremies van de Vlaamse Overheid. Het type toestel (lucht-water, lucht-lucht of een hybride systeem) en het vermogen bepalen het premiebedrag. Meer info op mijnverbouwpremie.be. Tip: ook sommige gemeenten of provincies geven een financiële tegemoetkoming bij de installatie van een warmtepomp.

Is een combinatie met zonnepanelen mogelijk?

Jazeker, en met het oog op het verlagen van je energiefactuur, is dit zelfs een absolute aanrader. Wekt je fotovoltaïsche installatie voldoende energie op? Dan verwarm je niet alleen CO₂-neutraal, maar ook volledig gratis.

Wanneer is een warmtepomp interessant?

Kenmerkend voor de warmtepomp is dat je je woning én verwarmt én koelt én sanitair warm water produceert. De technologie is bovendien efficiënt, energiezuinig en milieuvriendelijk. Advenso beschikt over een breed gamma van warmtepompen, zodat we voor elk type woning een passende oplossing bieden. Van nieuwbouw tot gerenoveerde woningen. In combinatie met je bestaande cv-installatie, als mono-unit of zelfs als verwarmingssysteem voor je zwembad. Onze experten zetten graag de verschillende mogelijkheden voor je op een rij, zodat je de juiste keuze kunt maken. Goed om weten: een warmtepomp komt in aanmerking voor een premie van de Vlaamse overheid (zie ook vraag ‘Komt een warmtepomp in aanmerking voor een premie van de Vlaamse Overheid?’).

Hoe werkt een geothermische pomp?

Zoals de naam doet vermoeden, onttrekt dit type warmtepomp energie uit de aardbodem. Dit kan volgens twee technieken: uit grondwater of aardwarmte. In beide gevallen zijn verticale boringen nodig al dan niet op grote diepte. Via een buizen- en pompsysteem met warmtewisselaar wordt koude vloeistof door de bodem geleid, op natuurlijke wijze opgewarmd om uiteindelijk warmte door te geven aan het verwarmingssysteem binnenin de woning. De investering is iets duurder dan voor warmtepompen die energie uit de omgevingslucht halen, maar daartegenover staat dat ook het rendement hoger ligt en je dus op langere termijn meer bespaart op je energiefactuur. Onze experten zetten graag de mogelijkheden op een rij afgestemd op je persoonlijke woonsituatie, budget en wensen.

Wat zijn de voordelen van een hybride warmtepomp?

Enkele belangrijke voordelen van een hybride warmtepomp zijn: Dit type warmtepomp is prima geschikt in combinatie met een (bestaande) cv-installatie. Een hybride warmtepomp is een betaalbare en interessante investering, zowel voor bestaande als nieuwbouwwoningen. Energiezuinige en milieuvriendelijke verwarmingsmethode.

Wat is een hybride warmtepomp?

Een warmtepomp of toch klassieke centrale verwarming met radiatoren? Kiezen hoeft niet, want een hybride warmtepomp maakt de combinatie! Het hybride systeem schakelt automatisch van de warmtepomp naar de gasketel en kiest steeds de zuinigste formule. Zo geniet jouw gezin op elk moment van aangename warmte.

Wat zijn de voordelen van een lucht-water warmtepomp?

Enkele belangrijke voordelen van een lucht-water warmtepomp zijn: Lucht-water warmtepompen zijn uitgerust met een bovengrondse buitenunit, wat graafwerken en grondboringen overbodig maakt. Dit type warmtepomp is ideaal om bestaande verwarmingsinstallaties te optimaliseren. Lucht-water warmtepompen zijn uiterst stil en daardoor prima geschikt voor rijwoningen of zelfs in appartementen.

Wat is een lucht-water warmtepomp?

Een lucht-water warmtepomp onttrekt via een buitenunit warmte uit de omgevingslucht en geeft deze af aan een hydraulisch centraal verwarmingssysteem. Zo bekom je op een energiezuinige manier sanitair warm water en centrale verwarming.

Collectief bouwverlof

Vanwege het bouwverlof zijn we collectief gesloten van 20/07/2024 tot en met 11/08/2024. Intussen laden wij volop onze batterijen op. 

Tot snel!